Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης για όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης (15 συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Παλλήνης για πρώτη φορά Πανελλαδικά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., τη MARI RECYCLING A.E. και την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες, μη ογκώδεις συσκευασίες), 
  • Αλουμίνιο (μόνο κουτάκια από αναψυκτικά), 
  • Πλαστικό (μπουκάλια από αναψυκτικά & καπάκια), 
  • Μπαταρίες, 
  • Τηγανέλαιο τοποθετημένο σε πλαστικό μπουκάλι του 1-1,5 lt.

Τα υλικά στη συνέχεια ζυγίζονται και το σχολείο λαμβάνει από 25-100 πόντους ανά κιλό ανάλογα με το υλικό. Αναλυτική λίστα με τα υλικά που φέρνουμε στο σχολείο και τους πόντους που λαμβάνουμε για κάθε υλικό, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και  ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr), μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και σε όλα θα δοθούν στο τέλος της περιόδου χρηστικά δώρα. Στα τρία πρώτα σχολεία θα δοθούν κάποια δώρα μεγαλύτερης αξίας

 poster

Δείτε παρακάτω την πρόοδο των σχολείων και κάντε δωρεά πόντων - αφού προηγουμένως έχετε εισέλθει στον λογαριασμό σας!
Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ