Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση" στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση” στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση και το περιβάλλον.

Ο σχολικός μαραθώνιος υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αμπελόκηπων- Μενεμένης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Συνολικά συλλέχθηκαν:

  • Χαρτί: 6.763 κιλά
  • Πλαστικό: 2.125 κιλά
  • Μπαταρίες: 590 κιλά
  • Αλουμίνιο: 82 κιλά

Τα υλικά ζυγίζονταν από τον Δήμο και κάθε σχολείο συγκέντρωσε πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακύκλωσε.

Οι γονείς των μαθητών, όπως και οι εκπαιδευτικοί, είχαν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως. Συνολικά δωρίστηκαν 76.840 πόντοι.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021και ώρα 12:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου τα πρώτα σχολεία έλαβαν από ένα χρηστικό και ένα συμβολικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για τη σημαντική προσπάθειά τους.

 

Δείτε στο infographic τα αποτελέσματα της βράβευσης.