Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Διαγωνισμός "Πάμε Ανακύκλωση"

 

Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Διαγωνισμός “Πάμε Ανακύκλωση” στα Δημοτικά του Δήμου Αρταίων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αρταίων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, την ΕΕΑΑ, την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου "Κάθε Κουτί Μετράει", στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Συνολικά συλλέχθηκαν:

  • 4.320 κιλά χαρτί
  • 62 κιλά αλουμίνιο
  • 39 κιλά μπαταρίες

Τα υλικά ζυγίζονταν από τον Δήμο και κάθε σχολείο συγκέντρωσε πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακύκλωσε.

Οι γονείς των μαθητών είχαν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 150 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως. Συνολικά δωρίστηκαν 89.510 πόντοι.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες.

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 στον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Σκουφάς» θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρταίων για τη συμμετοχή τους στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση».

 

      Poster _School

 

Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ