Μάθε πού ανακυκλώνεις στον Δήμο σου


  Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων: Στη Δημοτική Αγορά του Δήμου Κομοτηνής συλλέγονται είδη ατομικής υγιεινής, καθαρά ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια.

Αφήνοντας 1 σακούλα με τα παραπάνω είδη στο Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής κάθε Τρίτη 6:00 μ.μ - 8:00 μ.μ. και Τετάρτη 09:00 π.μ -11:00 π.μ.

Διεύθυνση: Ιωαννίνων 74, Τ.Κ 69100 (Εντός Δημοτικής Αγοράς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936166802

Συσκευασίες – Μπλε κάδοι: Στους μπλε κάδους ρίχνουμε υλικά συσκευασίας καθαρά από υπολείμματα, όπως μπουκάλια νερού, σακούλες, συσκευασίες από γιαούρτι, απορρυπαντικά, γυάλινα μπουκάλια, χαρτοκιβώτια, κουτιά από αναψυκτικά, κ.α.

Γυαλί: Για όλες τις γυάλινες συσκευασίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά προτεραιότητα τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού (μπλε κώδωνες) που φαίνονται στον χάρτη ή εναλλακτικά τους μπλε κάδους της γειτονιάς σας.

Επίσης, τα γυάλινα μπουκάλια από μπύρα, αναψυκτικά ή κρασί επιστρέφονται στα supermarkets της γειτονιάς σας. Καλό θα ήταν να επιβεβαιώσετε ποια ακριβώς είδη δέχονται.

Χαρτί: Ξεχωριστή συλλογή χαρτιού γίνεται στους μπλε κάδους με το κίτρινο καπάκι, όπου είναι τοποθετημένοι στα σχολεία και σε διάφορα κεντρικά σημεία του Δήμου, που φαίνονται στον χάρτη. 

Οι κίτρινοι κάδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε χάρτινη συσκευασία ή έντυπο υλικό (εφημερίδες, περιοδικά, κλπ.).

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: Για τις μεγάλες συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις, φωτιστικά σώματα, κ.α.) μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2531022810  του Τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακυκλώσιμων Υλικών Δήμου Κομοτηνής.

Επίσης, κατά την αγορά νέας συσκευής μπορείτε να επιστρέψετε την παλιά σας στο κατάστημα αγοράς.

Για τις μικρές συσκευές (όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ, φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π.), μεταφέρετε τη μικροσυσκευή σε ένα από τα επιλεγμένα σημεία που φαίνονται στον χάρτη με γκρι σκούρο χρώμα.

Λαμπτήρες: Οι λαμπτήρες συλλέγονται χωριστά στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που φαίνονται αναλυτικά στον χάρτη με γκρι ανοιχτό χρώμα.

Μπαταρίες. Η χωριστή συλλογή των μπαταριών γίνεται στις ειδικές στήλες της ΑΦΗΣ που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους δημόσιους χώρους και καταστήματα που φαίνονται στον χάρτη. Επίσης, ειδικές στήλες έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου, supermarkets, τράπεζες και σε πολλά εμπορικά καταστήματα.

Αδρανή - οικοδομικά υλικά: Η αποκομιδή των υλικών που προέρχονται από ιδιωτικές εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες, πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους των οικοδομικών εργασιών. Ο Δήμος δεν δεν έχει την υποχρέωση να συλλέγει αδρανή και οικοδομικά υλικά δημοτών. Οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες - παραγωγοί υποχρεούνται να προχωρήσουν στην εκμίσθωση ειδικού κάδου (container) από ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ο οποίος τοποθετείται επί του πεζοδρομίου. Για την χρήση του πεζοδρομίου θα πρέπει να προκαταβάλουν στον Δήμο το ειδικό τέλος που ορίζεται ετησίως από το Δημοτικό Συμβούλιο.