Μάθε πού ανακυκλώνεις στον Δήμο σου


Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κρωπίας συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης όπως:

τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, παιδικές κρέμες, κοκ.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 09:00 - 13:00
  • Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 5, Κορωπί, 19400
  • Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 6021816

Με την παράδοση 1 σακούλας με τα παραπάνω είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Κοινωνικό Φαρμακείο: του Δήμου Κρωπίας συλλέγονται φάρμακα, για τα οποία ισχύουν τα εξής:

η λήξη τους να είναι τουλάχιστον έξι μήνες μετά, να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 1729 (φάρμακα με μονόγραμμες ή δίγραμμες συνταγές), να μην είναι φάρμακα ψυγείου.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 09:00 - 16:00
  • Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας(απέναντι από το Δημαρχείο Κρωπίας, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 47)
  • Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 6623651

Απλά αφήνοντας φάρμακα που δεν χρειάζεστε, λαμβάνετε κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Συσκευασίες – Μπλε κάδοι: Στους μπλε κάδους ρίχνουμε υλικά συσκευασίας καθαρά από υπολείμματα, όπως μπουκάλια νερού, σακούλες, συσκευασίες από γιαούρτι, απορρυπαντικά, γυάλινα μπουκάλια, χαρτοκιβώτια, κουτιά από αναψυκτικά, κ.α.

Γυαλί: Για όλες τις γυάλινες συσκευασίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά προτεραιότητα τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού (μπλε κώδωνες) που φαίνονται στον χάρτη ή εναλλακτικά τους μπλε κάδους της γειτονιάς σας.

Επίσης, τα γυάλινα μπουκάλια από μπύρα, αναψυκτικά ή κρασί επιστρέφονται στα supermarkets της γειτονιάς σας. Καλό θα ήταν να επιβεβαιώσετε ποια ακριβώς είδη δέχονται.

Χαρτί: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους μπλε κάδους για τον σκοπό αυτό.

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: Μπορείτε να τις παραδώσετε στο προσωρινό πράσινο σημείο, το οποίο βρίσκεται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, επί της οδού Μετεώρων, λαμβάνοντας κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μεγάλων ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών στο κεντρικό αμαξοστάσιο οι πολίτες να καλούν στο 800 11 34 600 (εσωτ.: 129 ή 304) για τον προγραμματισμό μεταφοράς από το πεζοδρόμιο της οικίας του πολίτη.

Επίσης, κατά την αγορά νέας συσκευής μπορείτε να επιστρέψετε την παλιά σας στο κατάστημα αγοράς.

Για τις μικρές συσκευές (όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ, φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π.), μεταφέρετε τη μικροσυσκευή σε ένα από τα επιλεγμένα σημεία που φαίνονται στον χάρτη με γκρι σκούρο χρώμα.

Λαμπτήρες: Oι λαμπτήρες συλλέγονται χωριστά στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών που φαίνονται αναλυτικά στον χάρτη με γκρι ανοιχτό χρώμα.

Ενδύματα - υποδήματα: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους κάδους που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του δήμου, τα σημεία φαίνονται αναλυτικά στον χάρτη με μπορντό χρώμα. Στους κάδους αυτούς συλλέγουμε χωριστά: Καθαρά ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), λευκά είδη (κουρτίνες, σεντόνια κ.λπ.), τσάντες, ζώνες.

Μπαταρίες. Η χωριστή συλλογή των μπαταριών γίνεται στις ειδικές στήλες της ΑΦΗΣ που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορους δημόσιους χώρους και καταστήματα που φαίνονται στον χάρτη. Επίσης, ειδικές στήλες έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Δήμου, supermarkets, τράπεζες και σε πολλά εμπορικά καταστήματα.

Πράσινα απορρίμματα (κλαδέματα): Μπορείτε να τα παραδώσετε στο προσωρινό πράσινο σημείο, το οποίο βρίσκεται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, επί της οδού Μετεώρων, λαμβάνοντας κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.

Αδρανή - οικοδομικά υλικά: Η αποκομιδή των υλικών που προέρχονται από ιδιωτικές εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες γενικώς, πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους των οικοδομικών εργασιών. Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να προχωρήσουν στην εκμίσθωση ειδικού κάδου (container), ο οποίος τοποθετείται επί του πεζοδρομίου και να προκαταβάλουν στον Δήμο το ειδικό τέλος που ορίζεται ετησίως από το Δημοτικό Συμβούλιο.