Ολοκληρώθηκαν οι Σχολικές Περιβαλλοντικές Δράσεις

Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης για όλα τα δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιήθηκε από τον Δήμο Παλλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τη FREE RECYCLE, τη MARI RECYCLING A.E. και την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υλοποιήθηκαν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσα από την ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών και τηγανελαίου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακύκλωσαν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Οι συνολικές ποσότητες που συλλέχθηκαν είναι:

  • Χαρτί: 15.147 κιλά
  • Αλουμίνιο: 467 κιλά
  • Πλαστικό: 4.442 κιλά
  • Μπαταρίες: 379 κιλά
  • Τηγανέλαιο: 397 κιλά
  • Συσκευές: 4.201 κιλά

Τα υλικά ζυγίζονταν από τους ανακυκλωτές και το σχολείο έλαβε πόντους επιβράβευσης.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr/pallini), είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των σχολείων.

poster

Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ