Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2018-2019

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης και αντίστοιχα ο 2ος Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης Junior, στα δημόσια Νηπιαγωγεία, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιήθηκε από τον Δήμο Παλλήνης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τη FREE RECYCLE, τη MARI RECYCLING A.E. και την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Τα 4.750 παιδιά και οι 250 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν σε διάστημα 7 μηνών, να συλλέξουν προς ανακύκλωση:

  • Χαρτί 14.253 κιλά
  • Αλουμίνιο 293 κιλά
  • Πλαστικό 3.349 κιλά
  • Μπαταρίες 1.459 κιλά
  • Τηγανέλαιο 138 κιλά
  • Μικρές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές 1.803 κιλά

Τα υλικά ζυγίζονταν και κάθε σχολείο συγκέντρωσε πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακύκλωσε.

Οι γονείς των μαθητών είχαν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του διαγωνισμού, καθώς είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους στο εκάστοτε σχολείο μηνιαίως.

Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βραβεύτηκαν με έπαινο συμμετοχής για τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσα από την ανακύκλωση χαρτιού και μικρών ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής.

Όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύθηκαν με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας). 

 

 

Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
make an action button