Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση" 2019 - 2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε o Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά  του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η σχολική δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας., στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν 16 νηπιαγωγεία και 15 δημοτικά σχολεία, τα οποία  κατάφεραν μέσω της δράσης ανακύκλωσης να συλλέξουν περισσότερα από 11.000 κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή, τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες), ενώ παράλληλα δέχονταν δωρεές πόντων μέσω της ειδικής σελίδας «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Ο Δήμος επιβράβευσε με επαίνους συμμετοχής όλα τα σχολεία για την προσπάθειά τους, ενώ τα σχολεία που διακρίθηκαν έλαβαν χρηστικά δώρα και δεντράκια για τις σχολικές τους μονάδες. Επίσης όλα τα σχολεία θα παραλάβουν γραφική ύλη από τον ΦοΔΣΑ. 

Τη βράβευση υποστήριξαν ο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΕΑΑ και το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα συνεχίσει τις δράσεις ευαισθητοποίησης και τη νέα σχολική χρονιά σε ακόμη περισσότερα σχολεία.

Δείτε στο infographic και στο βίντεο τα αποτελέσματα της βράβευσης.