Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση"

Ξεκινά o Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση" στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Δράμας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Δράμας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Δράμας, την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου "Κάθε Κουτί Μετράει" και την ΑΦΗΣ Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που θα τοποθετηθούν στα σχολεία. Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα ζυγίζονται από την Διεύθυνση Καθαριότητας και κάθε σχολείο θα συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Και οι γονείς των μαθητών έχουν ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή του Σχολικού Μαραθωνίου, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δωρίσουν μέσω της πλατφόρμας έως και 100 πόντους μηνιαίως στο εκάστοτε σχολείο, ενισχύοντας τις προσπάθειες των μαθητών.

Στο τέλος της περιβαλλοντικής δράσης, ο Δήμος θα επιβραβεύσει όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Σχολικό Μαραθώνιο θα ανακοινωθούν σύντομα στη σελίδα.Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ