Μάθε πού ανακυκλώνεις στο δήμο σου

Κοινωνικό Ανταλλακτήριο: Στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης (‘Εντισον, πρώην 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης) συλλέγονται τα παρακάτω είδη που βρίσκονται σε καλή και λειτουργική κατάσταση:

ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, λευκά είδη, βιβλία, σχολικά είδη, παιχνίδια, μικροέπιπλα, λευκά είδη, χαλιά, παιδικά DVD, μικρές ηλεκτρικές συσκευές κ.α.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:30 έως τις 16:30, Σάββατο 10.00 - 14.00
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 6031752, 210 6669624

Πάρε κουπόνι ανακύκλωσης και κέρδισε 150 πόντους στο λογαριασμό σου, απλά αφήνοντας ένα από τα παραπάνω είδη στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης.

Κοινωνικό Φαρμακείο: Στο Κοινωνικό Φαρμακείο (Φειδιπίδου 25Α) του Δήμου Παλλήνης συλλέγονται φάρμακα, για τα οποία ισχύουν τα εξής:

η λήξη τους να είναι τουλάχιστον έξι μήνες μετά, να μην εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 1729 (συνταγή με μονόγραμμες ή δίγραμμες συνταγές), να μην είναι φάρμακα ψυγείου.

Πάρε κουπόνι ανακύκλωσης και κέρδισε 150 πόντους στο λογαριασμό σου, απλά αφήνοντας φάρμακα που δεν χρειάζεσαι.

Συσκευασίες – Μπλε κάδοι: Στους μπλε κάδους ρίχνουμε υλικά συσκευασίας καθαρά από υπολείμματα, όπως μπουκάλια νερού, σακούλες, συσκευασίες από γιαούρτι, απορρυπαντικά, γυάλινα μπουκάλια, χαρτοκιβώτια, κουτιά από αναψυκτικά, κ.α.

Υπάρχουν περίπου 1.000 κάδοι σε όλο το δήμο, οι οποίοι έχουν αριθμηθεί για να γνωρίζεις ποιον χρησιμοποιείς (ενδέχεται η αρίθμηση να είναι σε εξέλιξη στην περιοχή σου).

Γυαλί: Τα γυάλινα μπουκάλια από μπύρα, αναψυκτικά ή κρασί επιστρέφονται στα supermarkets της γειτονιάς σας.  Καλό θα ήταν πριν δώσεις μπουκάλια, να επιβεβαιώσεις ποια ακριβώς είδη δέχονται.
Για όλα τα υπόλοιπα είδη μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά προτεραιότητα τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού στην πλατεία Μακεδονίας (Γέρακα) και στην Πλατεία Ελευθερίας (Παλλήνη) ή εναλλακτικά τους μπλε κάδους της γειτονιάς σας. 
Χαρτί: Ανακύκλωσε χαρτι και παράγωγά του στους μπλε κάδους. Υπάρχουν περίπου 1.000 κάδοι σε όλο το δήμο. Επίσης, υπάρχει ειδικός κίτρινος κάδος μόνο για το χαρτί στο Δημαρχείο της Παλλήνης (Ιθάκης 12), καθώς και σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: Για τις μεγάλες συσκευές (όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, ογκώδεις τηλεοράσεις, φωτιστικά σώματα, κ.α.) τηλεφώνησε στην εταιρεία FreeRecycle (τηλ. 210 8064402) και ζήτα να περισυλλέξουν τη συσκευή σου κατόπιν συνεννόησης. Με την παράδοση της συσκευής λαμβάνεις κουπόνι ανακύκλωσης 150 πόντων.
Για τις μικρές συσκευές (όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες Η/Υ , φαξ, τηλεφωνικές συσκευές, τοστιέρες, καφετιέρες κ.λ.π.), μετέφερε τη μικροσυσκευή σε ένα από τα επιλεγμένα σημεία που φαίνονται στον χάρτη με γκρι σκούρο χρώμα.

Λαμπτήρες: οι λαμπτήρες συλλέγονται χωριστά στους ειδικούς κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία του δήμου (όπως Δημαρχείο, αθλητικό κέντρο, κλπ.), που φαίνονται αναλυτικά στον χάρτη με γκρι ανοιχτό χρώμα.

Ενδύματα - υποδήματα – Μπορντό κάδοι: Εκτός από το κοινωνικό ανταλλακτήριο μπορείς να χρησιμοποιείς τους 15 μπορντό κάδους που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του δήμου. Στους κάδους αυτούς συλλέγουμε χωριστά: Καθαρά ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), λευκά είδη (κουρτίνες, σεντόνια κ.λπ.), τσάντες, ζώνες.

Μπαταρίες. Η συλλογή των μπαταριών γίνεται στις ειδικές στήλες της ΑΦΗΣ που έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους, όπως αυτοί φαίνονται στον χάρτη. Επίσης, ειδικές στήλες έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου.

Τηγανέλαιο:  Συλλογή τηγανελαίου γίνεται στα Δημαρχεία του Δήμου Παλλήνης. Μπορείτε να δείτε τα σημεία αναλυτικότερα στον χάρτη.

Πράσινα – Υπολείμματα κήπου: Για την περισυλλογή των πρασίνων (κλαδέματα, χόρτα, γκαζόν) επικοινώνησε με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλ. 210 6662148. Η περισυλλογή θα γίνεται όταν οι ποσότητες είναι μεγάλες.
Ειδικότερα για τα κλαδιά: πρέπει να είναι δεμένα σε δεμάτια μήκους έως 1.20m και να τοποθετούνται κατά μήκος των πεζοδρομίων, έτσι ώστε να μην δημιουργούν πρόβλημα ή δυσχέρεια στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Αδρανή - οικοδομικά υλικά: Η αποκομιδή των υλικών που προέρχονται από ιδιωτικές εκσκαφές, κατεδαφίσεις και οικοδομικές εργασίες γενικώς, πραγματοποιείται από τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνους των οικοδομικών εργασιών. Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να προχωρήσουν στην εκμίσθωση ειδικού κάδου (container), ο οποίος τοποθετείται επί του πεζοδρομίου και να προκαταβάλουν στον δήμο το ειδικό τέλος που ορίζεται ετησίως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ξεκίνα Τώρα! Κάνε την εγγραφή σου και απόλαυσε την επιβράβευση!

Φτιάξε σε λίγα δευτερόλεπτα τον πράσινο λογαριασμό σου!

ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΜΕΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
make an action button